کرونا چه بلایی سر گردشگری جهان آورد؟

کرونا چه بلایی سر گردشگری جهان آورد؟

 

کرونا چه بلایی سر گردشگری جهان آورد؟

صنعت گردشگری همواره تحت تاثیر اجتماع و مبتنی بر تعامالت بین مردم است. شیوع ویروس کرونا ، بخش گردشگری جهان را، با چالشی اسا سی مواجه کرده ا ست. معضلی که در حال پیشرفت و تغییرات است. به همین دلیل این روزها، سازمان جهانی گردشگری،همکاری خود را با سازمان بهداشت جهانی تقویت کرده است. گردشگری، در حال حاضر، یکی از متاثرترین بخشها، از شیوع این ویروس است.

این پژوهش نگاهی دارد به وضعیت گردشگری جهانی در سالهای گذشته و همه پیش بینی های سازمان جهانی گردشگری، برای سال 2020 ،که در اثر شیوع کرونا غلط از آب درآمد. همچنین افول

گردشگری چین، که همه دنیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

شیوع ویروس کرونا، تاثیر بسیار شدیدی بر صنعت گردشگری جهان داشته است

گردشگری جهان، با وجود همه قدرتی که دارد، یک بار در سال 2003 ،به دنبال شیوع بیماری سارس 2و بار دیگر در سال 2009 ،و درگرفتن جنگ عراق، با افول چشمگیری روبه رو شده است.

اما این بیماری با موارد قبلی متفاوت است و زیان آن بسیار چشمگیرتر از موارد مشابه است.

سازمان گرد شگری جهانی، تخمین زده بود که گرد شگری ورودی جهان، با 3 الی 4 در صد رشد در سال 2020 ،مواجه خواهد شد، اما با توجه به سناریوی بیماری سارس و گسترش ویروس کرونا و پیش بینی تاثیرات اقتصادی آن، این سازمان با تغییری در پیش بینی خود، احتمال داد گردشاگری جهانی در سال 2020 ،با رشدی معادل 1 -الی 3 -مواجه شود.

در اوایل ژانویه 2020 ،پیش بینی رشد 5 الی 6 درصدی گردشگری، در آسیا وجود داشت. اما در همین روزهای اخیر، آمارها نشان میدهد، گردشگری آسیا، با افت 9 الی 12 درصدی، در ورود گردشگران بین الملل، آسیب دیده ترین منطقه جهان، از ویروس کرونا است.

شورای سفر و گردشگری جهان هشدار داده است که شیوع ویروس کرونا در جهان احتمال به پنجاه میلیون شغل لطمه میزند. این شورا خواستار راهکارهایی برای کاهش خسارت در حوزه گردشگری پس از کنترل شیوع کرونا شده است. بنا بر اعلام این نهاد بین المللی، خطوط هوایی، هتل ها و کشتی های تفریحی، بیشترین خسارت را بابت ممنوعیت ها و سقوط ارزش سهام و دستورالعمل های دولتی دیده اند. از نظر این شورا، یکی از راههای کمک به صنعت گردشگری بعد از کنترل کرونا، حذف شرایط ویزا، لغو یا کاهش مالیات ها و افزایش منابع برای ترویج گردشگری است.

هر سال حدود 173 میلیون گردشگر چینی در حال سفر هستند که رقمی در حدود 270 میلیارد دلار به اقتصاد دنیا کمک میکنند. در پایان شیوع ویروس کرونا، مشخص نیست، این رقم چقدر کاهش خواهد یافت.

روز جهانی گردشگری ۲۰۲۰ در حالی برگزار شد که سایه کرونا بر سرش سنگینی می‌کرد، بلایی که اثری مخرب بر گردشگری جهان گذاشت و آمارها حاکی از کاهش چشمگیر سفرهاست.

اوایل سال ۲۰۲۰، سازمان جهانی گردشگری تخمین‌هایی در مورد اثر همه‌گیری کرونا ویروس بر روی گردشگری بین‌المللی ارائه داد. مثبت‌ترین سناریوهایی که در ماه می ارائه شدند، فرض را بر این گذاشته بودند که محدودیت‌های سفر از ماه جولای لغو خواهد شد. حتی تحت همین سناریوها، که با توجه به تداوم محدودیت‌های شدید برای سفرهای بین‌المللی کاشف به عمل آمده است بیش از حد خوش‌بینانه بوده‌اند، UNWTO انتظار داشت که میزان گردشگرهای ورودی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ حداکثر ۵۸ درصد کاهش داشته باشند.

با توجه به جدیدترین داده‌های مربوط به شش ماه ابتدایی سال ۲۰۲۰، متوجه خواهیم شد که تخمین‌های سازمان جهانی گردشگری چندان هم دور از واقعیت نبوده است.میزان ورودی گردشگران جهانی برای نیمه اول سال ۲۰۲۰ در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۱۹ به صورت میانگین ۶۵ درصد کاهش داشته است. با توجه به موج‌های جدید ابتلاء به ویروس در سرتاسر دنیا که اجازه راه‌اندازی مجدد بخش گردشگری را نمی‌دهد، میلیون‌ها نفر در تأمین معیشت خود دچار بحران خواهند شد، مخصوصاً آنهایی که در مناطقی زندگی می‌کنند که وابستگی زیادی به گردشگران بین‌المللی دارند.

بر طبق داده‌های سازمان جهانی گردشگری، ورودی گردشگران به آمریکا (شمالی و جنوبی) ۵۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است که کمترین کاهش را شاهد بوده است. بعد از آمریکا،2منطقه‌های2آفریقا و خاورمیانه با ۵۷ درصد کاهش بیشترین ضربه را از کرونا خورده‌اند. رتبه بعدی در اختیار اروپاست که با ۶۶ درصد کاهش، حجم زیادی از گردشگران ورودی خود را از دست داده است. آسیا اقیانوسیه هم با ۷۲ درصد کاهش رتبه2اول2را از2نظر2کاهش گردشگر نسبت به سال ۲۰۱۹ تجربه کرده است.

ویروس کرونا چه تاثیری بر روی اقتصاد صنعت گردشگری داشته است؟

طبق بررسی‌های شورای جهانی سفر و گردشگری با شیوع ویروس کرونا، بیش از ۷۵ میلیون شغل در صنعت توریسم و گردشگری در معرض خطر هستند.

تحقیقات نشان می‌دهند که از دست دادن تولید ناخالص داخلی در بخش سفر و گردشگری ۲٫۱ تریلیون دلار بر اقتصاد جهان زیان وارد کرده است.

آیا سفر در شرایط کنونی ایمن است؟

وقتی پای سفرهای بین المللی به میان می‌آید، شرایط به سرعت تغییر می‌کند. با این حال، بسیاری از دولت‌ها در سراسر جهان مردم خود را از سفر به خصوص سفرهای بین المللی منع می‌کنند.

به عنوان مثال وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا، با انتشار توصیه نامه بهداشتی جهانی شهرواندن این کشور را از تمامی سفرهای بین المللی منع می‌کن.

کدام کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا محدودیت سفر ایجاد کرده‌اند؟

وب سایت انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، به طور منظم لیست کشورها و مناطقی را که به دلیل شیوع ویروس کرونا برای سفرها محدودیت ایجاد کرده‌اند را منتشر و به روزرسانی می‌کند. بسیاری از این محدودیت‌ها شامل: عدم اجازه ورود به غیر شهروندان، خود قرنطینگی به مدت ۱۴ روز، قرنطینه به محض ورود و صدور گواهینامه پزشکی برای مسافران است تا نشان دهد که آن‌ها عاری از هرگونه نشانه‌های بیماری و قادر به سفر کردن هستند.

کجا می‌توانیم اطلاعاتی در رابطه با ایرلاین‌ها و فرودگاه‌هایی که تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته‌اند به دست بیاوریم؟

وب سایت Airport-technology که اخبار ایرلاین‌ها و فرودگاه‌ها در سراسر جهان را منتشر می‌کند، اطلاعات به روزی از ایرلاین‌هایی که تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته‌اند و تمهیداتی که فرودگاه‌ها برای جلوگیری از انتشار این ویروس تدارک می‌بینند را منتشر می‌کند.

کدام پروازها پس از شیوع ویروس کرونا کنسل شده‌اند؟

شیوع ویروس کرونا در جهان باعث شده است تا بسیاری از مردم از سفرهای بین المللی اجتناب کنند، در نتیجه بسیاری از پروازها در سراسر جهان کنسل شده‌اند.

در وب سایت Independent می‌توانید لیست تمام ایرلاین‌هایی را که پروازهای خود را اثر شیوع کرونا کنسل و یا مسیرهای پروازی خود را کاهش داده‌اند را بیابید. به علاوه در وب سایت Forbes می‌توانید لیستی کامل از تمامی ایرلاین‌های مهمی را که ویروس کرونا قوانین استردادی و تغییر بلیط آن‌ها را تغییر داده است را داشته باشید.

برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد قوانین صدور مجدد بلیط، استرداد و یا قوانین کنسلی، می‌توانید به وب سایت یاتا مراجعه کنید.

با انتشار ویروس کرونا چه اتفاقی برای رزرو هتل خواهد افتاد؟

وب سایتForbes لیستی از هتل‌های زنجیره‌ای مهم در سراسر جهان همراه با جزئیات آن‌ها و اینکه ویروس کرونا چه تاثیری بر روی آن‌ها داشته است و قوانین تغییر و کنسلی هتل ارائه می‌دهد.

علاوه بر این لیست می‌توانید توصیه‌های عمومی برای تغییر رزرو هتل را در وب سایت TravelPerk دنبال کنید.

Airbnb نیز دیگر وب سایتی است که در آن می‌توانید به تمام اخبار درباره تاثیرات ویروس کرونا بر هتلداری از جمله: قوانین کنسلی، توصیه‌هایی به میزبانان هتل‌ها برای ایمن نگه داشتن اقامتگاه‌های خود و راهنمایی‌هایی برای اینکه چطور به کسانی که در این مورد سوالی دارند پاسخ داده شود، ارائه می‌دهد.

چطورمی‌توانیم2هنگام سفر از خودمان در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟

لیستی که سازمان بهداشت جهانی برای ایمن ماندن در برابر ویروس کرونا منتشر می‌کند، و شامل بهترین توصیه‌ها در این زمینه از جمله شستن مرتب دست‌ها با صابون و آب گرم و ضدعفونی آن با محلول‌های ضدعفونی کننده الکلی، اجتناب از تماس دست‌ها با چشم‌ها، بینی و دهان، رعایت فاصله اجتماعی با افراد دیگر و … را می توانید در این وب سایت مشاهده کنید.

آیا هنگام پرواز باید از ماسک استفاده کنیم؟

سازمان بهداشت جهانی دستورالعمل‌های مشخصی در رابطه با استفاده از ماسک در پی شیوع ویروس کرونا ارائه می‌دهد و بیان می‌کند که استفاده از ماسک در زمان‌هایی که:

  • از شخصی مبتلا به بیماری کرونا مراقبت می‌کنید.
  • اگر بیمار هستید و یا نشانه‌هایی از بیماری را دارید.

ضروری است.

با این حال استفاده همگانی از ماسک که در بسیاری از کشورهای آسیایی دیده می‌شود، می‌تواند به عنوان نشانه‌ای رفتاری برای بهبود سلامت فردی و رعایت فاصله اجتماعی، عمل کند.

با انتشار ویروس کرونا چه اتفاقی برای برگزاری بازی‌ها و سرگرمی‌های ورزشی خواهد افتاد؟

از آنجاییکه ویروس کرونا در سطح جهانی گسترش پیدا کرده، به همین دلیل تاثیر شگرفی در ورزش و سرگرمی داشته است. برای مثال بازی های المپیک ۲۰۲۰ در توکیو و بازی‌های پارالمپیک اروپا ۲۰۲۰، هر دو تا سال ۲۰۲۱ به تعویق افتاده‌اند.

برای اطلاع از کنسلی وقایع ورزشی و فرهنگی می‌توانید به وب سایت نیویورک تایمز مراجعه کنید.

با انتشار ویروس کرونا کدام موزه‌ها بسته شده اند؟

وب سایت Art Newspaper اخباری به روز از مراکزی فرهنگی که با اپیدمی ویروس کرونا موقتا درهای خود را به روی بازدیدکنندگان بسته اند، منتشر می‌کند.

اروپا، در ابتدای راه شیوع

بحران گردشگری در اروپا به شکل فزایندهای رو به رشد است. پروازهای لغو شده، هتلهای خالی و مکانهای دیدنی گردشگری تعطیل، نشان از فلج شدن صنعت گردشگری اروپا، این مقصد محبوب گردشگران جهان، دارد. در فرانسه موزه لوور و در ایتالیا اماکن دیدنی، تعطیل شده ا ست. در آلمان، نمایشگاه بین المللی گرد شگری لغو شده و مردم نگران ازدست دادن گردشگران چینی هستند و معتقدند که قادر به جبران این ضرر نخواهند بود.

چین، قدرت تعیین کننده گردشگری جهان

چین در طی سالها، بیشترین مسافر گردشگر را به جهان میفرستاده است و شیوع کرونا، مردم جهان را برای از دست دادن گردشگران چینی نگران کرده است. مسافران چین، پس از تعطیلی اجباری هزاران شغل درکشورشان، خانه نشین اجباری نیز شده اند. همین امر سبب خالی شدن سریع سواحل آسیای جنوب شرقی و مقاصد گردشگری در اروپا شد. در حال حا ضر، خدمات گرد شگری چین، تقریبا به حالت تعطیل درآمده و هتلها خالی هستند. تورهای گرد شگری و پروازهای خارجی لغو شده اند و محدودیتهای شدید مسافرتی، سبب کاهش ورود چینیها به کشورها شده است. این موضوع بر صنایع لوکس هم تاثیرگذار بوده است. هر سال حدود 173 میلیون گرد شگر چینی در حال سفر هستند که رقمی در حدود 270 میلیارد دلار به اقتصاد دنیا کمک میکنند. در اندونزی اما طی یک ماه گذشته 500 میلیون دلار ضرر به صنعت گردشگری برآورد شده است، این کشور سالیانه پذیرای 2 میلیون گردشگر چینی است و حال مجبور به لغو پروازهای چین شده است.

آنچه مسلم است، صنعت گردشگری جهان، با یکی از سخت ترین ضربه های تاریخ خود، رو به رو خواهد شد. به ویژه، نقاط پیشرویی، مانند چین و ایتالیا، که حالا از کانون های درگیری کرونا در جهان، به حساب می آیند و در عرضه و تقاضای این صنعت تعیین کننده هستند. تقاضای گردشگری به شدت در حال افت است و تا حدود زیادی قابل پیش بینی نیست. کرونا، اهمیت گفتگوی میان کشورها و یک همکاری بین المللی، فراتر از مرزها را، دوچندان کرده است. آنچه مسلم است گردشگری چینی ها، ارتباط مستقیم با گردشگری جهان دارد و همه کشورها را تحت تاثیر قرار میدهد. برای بررسی دقیق ضرر صنعت گردشگری، با شیوع کرونا، باید تا ریشه کن شدن آن صبر کرد، اما مشخص است که زیان این بیماری، فاصله زیادی با موارد مشابه دارد.

 

سوالات متداول عمومی در رابطه با ویروس کرونا

ویروس کرونا چیست؟

ویروس کووید- ۱۹ برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ در ووهان چین دیده شد. برای نخستین بار این عفونت در محصولات دریایی بازار ماهی فروشان ووهان چین دیده شد، اما بعدها از شخصی به شخص دیگر منتقل شد.

 

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده بیان می کند که: “ویروس‌های کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که برخی از آن‌ها باعث ایجاد بیماری در انسان و برخی از آن‌ها باعث ایجاد بیماری در حیواناتی مثل شتر، گربه‌ها و خفاش‌ها می‌شوند.”

نشانه‌های ویروس کرونا چیست؟

از نشانه‌های ویروس کرونا می‌توان به مواردی مانند تب، گلودرد، سردرد و مشکلات تنفسی اشاره کرد.

ویروس کووید- ۱۹ می‌تواند باعث به وجود آمدن بیماری‌های تنفسی، به خصوص در کسانی که سیستم تنفسی ضعیف‌تری دارند مانند سالمندان و افراد بسیار جوان شود.

طبق بررسی‌های سازمان بهداشت جهانی دوره نهفتگی ویروس کرونا، ۱۴ روز است.

چگونه ویروس کرونا منتقل می‌شود؟

این ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. برای مثال اگر فردی سالم در تماس با ترشحات ناشی از سرفه فرد بیمار قرار بگیرد، می‌تواند به این ویروس آلوده شود.

همچنین ویروس کرونا از طریق تماس شیئی که قبلا فردی بیمار آن را لمس کرده است می‌تواند به فرد سالم منتقل شود.

چطور می‌توان از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کرد؟

در ادامه تعدادی از دستورالعمل‌هایی که سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ارائه داده آورده شده است:

دست‌هایتان را به طور مرتب با آب و صابون بشویید – دست‌هایتان را به طور مرتب با آب گرم و صابون بشویید و با محلول‌های ضدعفونی کننده الکلی، ضدعفونی کنید.

فاصله اجتماعی را رعایت کنید – فاصله خود را با افرادی که سرفه و عطسه می‌کنند یا تب دارند حداقل به میزان ۱ متر حفظ کنید.

از تماس دست‌ها با بینی، دهان و چشم‌ها خودداری کنید – اگر با دست‌هایتان سطحی آلوده را لمس کنید بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار خواهید گرفت.

بهداشت تنفسی را رعایت کنید – هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را بگیرید و سپس دست‌های خود را بشویید و دستمال خود را در سطل زباله بیندازید.

در وب سایت Worldometer می‌توانید به آمار لحظه‌ای ویروس کرونا در سراسر جهان دسترسی داشته باشید.

بررسی گردشگری جهانی در سالهای (2019-1995 )و پیشبینی آینده

یکی از قدرتمندترین حوزه های اقتصادی جهان، بخش گردشگری است که چرخ اقتصادی بسیاری از کشورها را می چرخاند و گستره آن به بزرگی همه کشورهای دنیا است.

گردشگری جهان، با وجود همه قدرتی که دارد، یک بار در سال 2003 ،به دنبال شیوع بیماری سارس و بار دیگر در سال 2009 ،و درگرفتن جنگ عراق، با افول چشمگیری روبهرو شده است. بیماری سارس در جوالی سال 2003 ،پس از کشتن 700 نفر، ریشه کن شد. این بیماری 29 کشور را آلوده کرد، ولی هتلها تعطیل نشد و پروازها لغو نگردید و تنها با افت تقاضا روبه رو گشت و صنعت گردشگری جهان را با حدود 50 میلیارد دالر ضرر مواجه کرد.

ما برای سال 2020 ،پیشبینی ها درست از آب درنیامد، سازمان گردشگری جهانی، تخمین زده بود که گردشگری ورودی جهان، با 3 الی 4 درصد رشد در سال 2020 ،مواجه خواهد شد، اما با توجه به سناریوی بیماری سارس و گسترش ویروس کرونا و پیشبینی تاثیرات اقتصادی آن، این سازمان با تغییری در پیش بین خود، احتمال داد گردشگری جهانی در سال 2020 ،با رشدی معادل 1 -الی 3 -مواجه شود. البته هنوز برای پیشبینیهای جدیدتر، باید منتظر ماند.

بیشترین و کمترین خسارات پاندومی به گردشگری در کدام کشورها وارد شد؟

سازمان جهانی گردشگری در بررسی‌های خود کشورهایی را که بیشترین و کمترین خسارت از پاندمی کرونا بر بازار گردشگری آنها وارد شده است مورد بررسی قرار داده است که کشورهای شرق آسیا بدترین میزان رکود بازار توریسم را در سال کرونا تجربه کرده‌اند. اگرچه بازار گردشگری تمامی کشورهای جهان متاثر از بحران کرونا بوده‌اند و جامعه جهانی را درگیر خود کرده است.

براساس آمارهای ارائه شده سازمان جهانی گردشگری، در ماه آگوست حدود ۳۸ میلیون گردشگر به سفرهای بین کشوری رفته‌اند که بیشترین میزان آن با ۳۵ میلیون نفر سهم اروپا بوده است. در آسیا و اقیانوسیه گردشگری رشد چشمگیری نداشته و پس از سقوط ۱۰۰ درصدی در ماه‌های آوریل تا ژوئن در ماه آگوست تنها ۲میلیون گردشگر به این منطقه سفر کرده‌اند و این رقم در قاره‌های آمریکا به دلیل سیاست درهای باز گردشگری در مکزیک به حدود ۳ میلیون نفر رسیده است. در خاورمیانه و آفریقا همچنان روند سقوط استوار ماند و تنها نیم میلیون گردشگر خارجی به این مناطق سفر کرده‌اند.

براساس آمارهای ارائه شده سازمان جهانی گردشگری پنج کشور اتریش، مکزیک، هلند، ایتالیا و آلمان توانسته‌اند طی هشت ماه نخست سال 2020 کمترین میزان افت در ورود گردشگران خارجی را به خود اختصاص دهند که میزان کاهش ورود گردشگران در این کشور بین منفی 44 تا منفی 63 درصد بوده است. در مقابل پنج کشوری که بیشترین آسیب از بحران کرونا بر بازار گردشگری آنها وارد شده عمدتا در شرق آسیا قرار دارند که ماکائو با کاهش 87 درصدی بدترین شکست را در بازار توریسم متحمل شد. پس از آن چین با کاهش 84 درصدی، تایوان و ژاپن با کاهش 82 درصدی و یونان به‌عنوان یک کشور گردشگرپذیر اروپایی با کاهش 81 درصدی قرار گرفته‌اند.

کشورهای منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه با وجود کنترل و مهار نسبی ویروس کرونا همچنان سیاست محدودیت‌های سختگیرانه سفر را در پیش گرفته‌اند و با وجود وابستگی این کشورها به درآمدهای گردشگری به‌دلیل مقابله و جلوگیری از رشد مجدد بیماری کووید-19 از پذیرش گردشگران خارجی خودداری می‌کنند و تمام تمرکز خود را بر گردشگران داخلی گذاشته و به توسعه و رونق آن پرداخته‌اند. کشور گردشگرپذیری همچون تایلند که بخش اعظم اقتصاد آن وابسته به درآمد گردشگری است پس از همه‌گیری کرونا از ماه آوریل تاکنون کاملا درهای خود را بر گردشگران بین‌المللی بسته و پذیرای هیچ گونه گردشگر خارجی نبوده است.

ژاپن نیز همانند تایلند با وجود کنترل نسبی ویروس کرونا، همچنان سیاست سختگیرانه محدودیت‌های سفر را دنبال می‌کند و تاکنون مرزهای خود را به روی گردشگران خارجی بسته است. کشورهای مالزی، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، هند و فیلیپین همچنان روند کاهشی داشته و امکان ورود گردشگران خارجی به این کشورها وجود ندارد مگر استثنائاتی که برحسب قوانین خاصی برای برخی مسافران در نظر گرفته شده است. استرالیا نیز با کاهش 75 درصدی طی هشت ماه نخست 2020 مواجه شده است.

خاورمیانه نیز با وجود کنترل نسبی بیماری کووید-19 بر محدودیت‌های خود پافشاری کرده و با وجود اینکه کشورهای مصر و امارات از محدودیت‌های خود کاستند اما با استقبال گردشگران بین‌‌المللی مواجه نشدند و همچنان روند کاهش چشمگیری دارند. عربستان بیش از 95 درصد در ماه آگوست کاهش داشته و در مجموع طی هشت ماه نخست 2020 با کاهش 65 درصدی همراه بوده است و مصر به‌رغم باز کردن درهای خود به روی گردشگران خارجی همچنان با کاهش چشمگیر گردشگری همراه بود و طی 8 ماه نخست 2020 با کاهش نزدیک به 70 درصد مواجه شده است.

منطقه قاره‌های آمریکا با 21 میلیون نفر بیشترین میزان ابتلا به بیماری کووید-19 را به ثبت رسانده است اما با این حال شاهد رشد ورود گردشگر در منطقه کارائیب و آمریکای مرکزی بوده‌ایم اما آمریکای جنوبی و آمریکای شمالی همچنان بر محدودیت‌های خود پافشاری کرده و از پذیرش گردشگران بین‌المللی خودداری می‌کنند. اروپا با وجود آنکه پس از آمریکا با بیش از 11 میلیون ابتلا به کووید-19 بیشترین آمار ابتلا را داشته استه اما از ماه ژوئن به کاهش تدریجی محدودیت‌های ورود گردشگران خارجی پرداخته تا به این طریق از میزان سقوط بازار گردشگری کاسته شود. بازار گردشگری نقش اساسی در اقتصاد این کشورها ایفا کرده و کشورها چاره‌ای جز شروع مجدد پذیرش گردشگر خارجی همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مطابق با قوانین بهداشتی و ایمنی سازمان بهداشت جهانی و سازمان جهانی گردشگری نداشته و سعی در بازیابی بازار گردشگری خود داشته‌اند اما این روند با توجه به افزایش شیوع کرونا در اروپا و جهان منجر به از سرگیری محدودیت‌های سفر در بسیاری از کشورهای اروپایی شده است.

با وجود اینکه فرانسه کشور اول جهان در پذیرش گردشگر بین‌المللی به‌شمار می‌رود طی چند سال اخیر اما آمار دقیقی از میزان ورود گردشگران خارجی و میزان کاهش آن در دسترس نیست. اسپانیا پس از سه ماه سیاست سختگیرانه از ماه آوریل تا ژوئن توانست با کاهش محدودیت‌های سفر از ماه جولای از میزان روند سقوط ورود گردشگران خارجی بکاهد و این رقم در جولای و آگوست به کاهش 75 درصدی رسید. در مجموع طی هشت ماه از سال 2020 با کاهش 72 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال 2019 مواجه شده است.

ایتالیا که از ماه مارس دچار همه‌گیری ناگهانی ویروس کرونا شده پس از سه ماه محدودیت‌های سختگیرانه از ماه ژوئن اقدام به بازگشایی تدریجی مرزهای خود روی گردشگران خارجی کرده و پس از کنترل نسبی ویروس از ماه مه تا آگوست طی هشت ماه نخست توانست از میزان سقوط بازار گردشگری بکاهد اما از ماه سپتامبر روند ابتلا افزایش یافت و در ماه اکتبر به اوج خود رسید و این امر منجر به از سرگیری محدودیت‌های سفر شد.

ایتالیا نیز سیاست درهای باز را بیش از سایر کشورها به اجرا گذاشته و پس از کاهش 90 درصدی در ماه آوریل و 84 درصدی در ماه مه، از ژوئن از میزان روند سقوط خود به شدت کاست و این رقم کاهش گردشگر را به منفی 72 درصد رساند.این کشورتوانست در ماه جولای این رقم را به منفی 43 درصد برساند و در مقایسه با سایر کشورهای جهان توانست میزان کاهش گردشگر خود طی هشت ماه را به 59 درصد برساند.

در ترکیه نیز با کنترل نسبی در ماه‌ جولای از ماه آگوست مجددا بر میزان آمار ابتلا به این بیماری افزوده شده و در ماه سپتامبر و اکتبر به اوج خود رسیده است. اما این کشور همچنان درهای خود را برای پذیرش گردشگران باز کرده اما با استقبال چندانی مواجه نشده، اگرچه با توقف روند سقوط بازار گردشگری همراه بوده است اما همانند دیگر کشورها به مرحله بازیابی نرسیده و زلزله اخیر در ازمیر نیز می‌تواند بر روند رکود مجدد بازار گردشگری این کشور اثرگذار باشد. ترکیه با وجود سیاست‌های سختگیرانه مبنی بر ورود محدودیت گردشگران از ماه آوریل که با کاهش نزدیک به 100 درصد همراه بوده از ماه ژوئن با کاهش تدریجی محدودیت‌ها از میزان سقوط گردشگر خود کاست و توانست در ماه‌های جولای و آگوست این روند کاهشی را به منفی 86 و 80 درصد برساند. اما با این حال ترکیه با کاهش درآمدی 73 درصدی جزو پنج کشور نخست با بیشترین میزان افت درآمدی مواجه شده است.

مکزیک نیز همانند ایتالیا بیش از سایر کشورها توانست سقوط کامل بازار گردشگری خود را متوقف کند و میزان سقوط بازار گردشگری خود طی هشت ماه را به منفی 47 درصد برساند. مکزیک که از جمله کشورهایی بوده که سیاست‌های سختگیرانه‌ای برای ورود گردشگران اتخاذ نکرده است و در ماه‌های آوریل تا ژوئن با کاهش کمتر از 80 درصدی تا 74 درصدی همراه بوده از ماه جولای و آگوست این رقم را به منفی 66 درصد و منفی 62 درصد رسانده است.

اتریش توانست میزان ورود گردشگران خود در ماه آگوست به کاهش 5/ 35 درصدی برساند و در مجموع طی هشت ماه از سال 2020 این رقم را به منفی 44 درصد رساند. هلند و آلمان نیز با بازگشایی مرزهای خود برای ورود گردشگران از روند سقوط بازار توریسم خود کاسته و میزان کاهش خود را به ترتیب به 59 و 63 درصد رسانده‌اند.

چین با وجود آنکه ویروس کرونا از این کشور به کل جهان انتشار یافت. از ماه مارس ویروس را کنترل و مهار کرد و در حال‌حاضر به صفر رسانده است، اما این کشور همچنان از پذیرش گردشگران خارجی خودداری می‌کند و بر گردشگری داخلی تمرکز کرده است. چین طی هشت ماه نخست 2020 با کاهش 84 درصدی مواجه شده است که طی 5 ماه اخیر به‌دلیل عدم پذیرش گردشگر خارجی با کاهش نزدیک به 100 درصدی همراه است.

همه‌گیری کرونا در جهان خسارت‌های سهمگینی را بر درآمدهای بازار گردشگری کشورها وارد کرده و اقتصاد جهان را دچار رکود کرده است. پنج کشور یونان، ترکیه، اسپانیا، ژاپن و اردن باتوجه به آمار هشت ماهه ارائه شده بیشترین آسیب بر اقتصاد گردشگری آنها وارد شده است و در مقابل استرالیا، آلمان، برزیل، فرانسه و ایتالیا کمترین میزان خسارت درآمدی در مقایسه با سایر کشورها بر آنها وارد شده است.

ژاپن که طی چند سال گذشته یکی از مقاصد اصلی گردشگری شرق آسیا محسوب می‌شد و درآمد حاصل از گردشگری نقش مهمی در اقتصاد این کشور داشت با شیوع کرونا و اعمال محدودیت‌های سختگیرانه سفر طی هشت ماه از سال 2020 در مقایسه با مدت مشابه خود در سال 2019 با کاهش 72 درصدی همراه بوده که از ماه آوریل تاکنون این روند کاهشی نزدیک به 90 درصد بوده است. اسپانیا که در ماه آوریل و مه به کاهش 100 درصدی رسیده بود از ماه ژوئن روند سقوط را متوقف کرد و به کاهش 96 درصدی رسید و در ماه جولای این رقم کاهشی را به 77 درصد رساند اما در مجموع طی هشت ماه 72 درصد کاهش داشته است. اقتصاد گردشگری ترکیه که به‌شدت در ماه‌های نخست همه‌گیری به‌ویژه در ماه آوریل تا ژوئن با سقوط کامل نزدیک به 100 درصدی مورد آسیب قرار گرفت از ماه جولای روند سقوط آن متوقف شد و در ماه آگوست توانست به کاهش 74 درصدی برسد و در مجموع ترکیه طی هشت ماه از سال 2020 با کاهش 73 درصدی در درآمد گردشگری خود مواجه شده است. یونان با توجه به وابستگی به درآمدهای بازار گردشگری در اقتصاد خود با کاهش 80 درصدی در درآمد حاصل از گردشگری متحمل بیشترین خسارت در این بازار شده است و اردن نیز با کاهش 70 درصدی جزو کشورهای با بیشترین آسیب از بحران کرونا محسوب می‌شود.

میزان درآمدهای حاصل از گردشگری فرانسه نیز طی هشت ماه با کاهش 47 درصدی مواجه شده است و پس از سقوط چشمگیر در ماه‌های آوریل و مه از ماه ژوئن از میزان سقوط آن کاسته شد و در ماه‌های جولای و آگوست این کاهش خسارت‌ها در درآمد بازار گردشگری به ترتیب به منفی 41 و 35 درصد رسیده است.

ایتالیا نیز توانست در جولای و آگوست نه تنها روند سقوط درآمدهای حاصل از گردشگری را متوقف کند، بلکه توانست این روند سقوط درآمد بازار گردشگری را به‌شدت کاهش دهد و به منفی 40 درصد در ماه جولای و منفی 28 درصد در ماه آگوست برساند. اگرچه مجموع درآمد حاصل از گردشگری طی هشت ماه از سال 2020 کاهش 55 درصدی داشته است که این امر ناشی از اوج سقوط درآمدی بازار گردشگری در سه ماه دوم 2020 بوده است که نزدیک به 90 درصد بوده است.

استرالیا کاهش 36 درصدی داشته و اوج آن در ماه‌های جولای و آگوست با کاهش بیش از 50 درصد بوده است. آلمان با کاهش 42 درصدی همراه بوده و پس از سقوط چشمگیر درآمدی در ماه‌های آوریل و مه با کاهش بیش از 70 درصد، در ماه‌های جولای و آگوست و پذیرش گردشگران از شدت آن کاسته شده و توانست این کاهش را به کمتر از 40 درصد برساند. برزیل نیز با توجه به کاهش چشمگیر ورود گردشگر و اعمال محدودیت‌های سفر در مقایسه با سایر کشورها با کاهش درآمدی 46 درصدی جزو 5 کشور اول با کمترین میزان آسیب در اقتصاد گردشگری جهان محسوب می‌شود.